L'Arrosticino Gustoso

Barbecue / Grill / Broodjes / Italiaans

Abruzzo is een regio in het zuiden van Italië, ingeklemd tussen de Apennijnen en de Adriatische zee. De regio staat bekend om haar mooie natuurschoon. Het is een bergachtige streek die het centrale deel van de lange Apenijnse bergketen bestrijkt en die in het oosten grenst aan de Adriatische zee. Culinair heeft Abruzzo ook een rijke geschiedenis.

De huidige keuken vindt zijn oorsprong in de bergen waar vroeger de vrouwen van de boeren bijzondere lokale ingrediënten gebruikten voor hun culinaire hoogstandjes. Menig Chef-kok uit Abruzzo maakt nog steeds gebruik van de basistechnieken van toen.

Arrosticini ‘vlees op een stokje’ is een typisch streekgerecht uit deze streek.

Het vetpercentage in het vlees zorgt voor de heerlijke sappige smaak. Alleen met vlees afkomstig uit de Abruzzo is deze smaak gegarandeerd. Zij halen het vlees rechtstreeks van één van de grootste leveranciers in deze streek, die als één van de weinige producenten een halal certificaat heeft voor het lamsvlees wat ze leveren.

Menu

Arrosticini Lam
ARROSTICINI OP EEN STOKJE . GEMAAKT VAN HET ORIGINELE LAMSVLEES UIT DE ITALIAANSE ABRUZZO STREEK, VOOR U TER PLEKKE OP SPECIALE GRILLAPPARATUUR GEGRILD ZODAT HET VLEES SAPPIG EN SMAAKVOL BLIJFT. DOE NET ALS DE ITALIANEN ZELF: EET HET PUUR!Piadiana Arrosticini

Probeer het maar niet uit te spreken, maar geniet gewoon van deze overheerlijke piadina gevuld met vers gegrild arrosticini lamsvlees.


Italiaanse pannenkoek (GUSTOSO)
Zo hebben we deze variant op een veel gegeten product uit mijn vaderland genoemd: heerlijk gekruid rundergehakt in een dun speciaal gebakken pannenkoekje. Even op de gril voor een warm, iets knapperig korstje. ‘Da leccarsi i baffi': om de vingers bij af te likken!

Foccacia Angus Beef
Puur Angus rundvlees, met en knapperig Italiaans Foccacia broodje. Rijk gevuld met mozzarella ,sla komkommer, pepperoni’s , knapperige ruccola en uitjes. Afgemaakt met een huisgemaakte speciale saus voor angus. Dit ensemble van smaken maakt het broodje tot een ware delicatesse.


La Porchetta

Porchetta is een Italiaanse gerecht dat veelvuldig wordt gegeten in Abruzzo. Oorspronkelijk komt Porchetta uit de provincie Rome maar het is zo lekker dat in heel Italië Porchetta wordt gegeten. Wel is er verschil in de vulling maar recept van onze chef (BRUNO) uit Abruzzo is het meest eenvoudige en meest lekkere!

In Abruzzo wordt Porchetta vooral tijdens feesten gegeten. Er wordt dan een heel varken ontbeend en vervolgens gevuld. Vervolgens wordt het boven een houtvuur langzaam geroosterd. Porchetta heeft van de Italiaanse overheid het label prodotto agroalimentare Tradizionale gekregen. Dit betekent dat Porchetta een product is dat een grote culturele waarde heeft.


LA PIADINA TOSCANA
EEN OUD FAMILIERECEPT, MET GROF GEMALEN GEHAKT BLACK ANGUS BEEF, TYPISCH ITAILIAANSE SPECERIJEN, OMWIKKELD DOOR EEN VERS KNAPPERIG PIADINA BROODJE MET MOZZARELLA , GEVULD MET VERSE SALADE EN ZELF GEMAAKT SAUS.

Lamb Arrosticini Burger.
Speciale focaccia brood gevoeld met Lam Arrosticini vlees.


Piadina Vegan.
piadina met vers gegrilde aubergine,courgette,paprika,artisjok,zon gedrocht toetmatjes en toscans kruiden.

Piadina Vegetarino Mozzarella.
piadina met vers gegrilde aubergine,courgette,paprika,artisjok,zon gedrocht toetmatjes en toscans kruiden.

Salsicia Abruzzeci.

Een speciaal gekruide wors uit abruzzo met piadina brood.
gegrild.

Schrijf een review

Login om een review te schrijven

Festivals

Er zijn nog geen toekomstige festivals bekend.

© FoodtruckSpottersOntbreken gegevens of kan er iets beter? Neem contact met ons op!

FacebookInstagramTwitter

FoodtruckSpotters
Foodtruck
Spotters