KoKo LoCo

Aziatisch / Soep

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zat haar oma vast in een Japans interneringskamp in Indonesië.

Eten was er nauwelijks en daarom fantaseerde ze samen met de andere vrouwen in het kamp over alle lekkere gerechten die ze voor de oorlog hadden gegeten. Recepten werden uitgewisseld en in haar prachtige handschrift in een klein schriftje met een bamboe kaft genoteerd.

Gelukkig heeft haar oma de oorlog overleefd en hebben ze nog vaak van haar overheerlijke kookkunst kunnen genieten.

Op festivals maken ze meestal de Soto Ayam van haar oma. Het is een echt ‘straatgerecht’, fusion cooking avant la lettre. De Nederlandse kolonialen introduceerden er kippensoep maar dit is wat ze er in Indonesië van gemaakt hebben.

De geuren die vrijkomen bij de bereiding zorgen er altijd weer voor ze terugdekt aan haar lieve oma.

Behalve dit gerecht heeft haar moeder, die uiteraard ook goed kan koken nog veel meer leuke en inspirerende gerechten leren maken.

Menu

Soto Ayam, een maaltijdsoep op basis van zelfgemaakte kippenbouillon en eet je met verschillende garnituren zoals taugé, geplukte kip en rijst. Chili con carne; Een Mexicaanse stoofpot van o.a. gehakt, chili, kidneybonen en tomaat. Dit serveren wij met rijst, guacamole, zure room en tortilla chips Gado Gado; Een Indonesisch groenterecept met rijst, ei, pindasaus en gebakken uitjes. Roti; Oorspronkelijk uit Suriname, maar op onze manier gemaakt met kip, rijst, aardappel en veel groente. Dit serveren we met een roti plaat en gekookte ei. Sambal en surinaamse piccalilly zelf naar smaak toe te voegen.

Schrijf een review

Login om een review te schrijven

Festivals

Er zijn nog geen toekomstige festivals bekend.

© FoodtruckSpottersOntbreken gegevens of kan er iets beter? Neem contact met ons op!

FacebookInstagramTwitter

FoodtruckSpotters
Foodtruck
Spotters