HY 67 - Wine & Tapastruck

Tapas / Wijn

Hy Sixty Seven is origineel en authentiek. Passie voor wijnen en (h)eerlijk eten. De ultieme ‘wine experience’ op ieder event.

Menu

MOUSSERENDE WIJNEN

Achterhoekse oorsprong, Johanniter Brut 2012
Een topper uit de Achterhoek, ook wel ‘Achterhoekse champagne’ genoemd. Deze ‘sekt’ is gemaakt van Johanniter wijn die op tanks de eerste gisting heeft gekregen en vervolgens op de fles de tweede vergisting. Deze methode wordt ook wel de Methode Traditionelle (Champagne) genoemd. De frisse wijn is mooi licht van kleur, knisperend droog met een fruitige en elegante smaak.

WITTE WIJNEN
Catarina, Portugal
Deze prachtige witte Chardonnay is zeer geurend en smaakt prettig stevig, fris en karaktervol met mineralen en subtiele hout invloeden. De afdronk is lang en complex.

Danielle de L’Ansée, Sauvignon, Touraine AOC Loire
Zeer aromatische wijn met een optimale fruitconcentratie. Geuren van groene appeltjes en buxus. Rond, warm maar toch fris en sappig.

Pinot Blanc Lie-dit Sand 2013, Elzas
Deze biologische Pinot Blanc van André Thomas is een terroirwijn afkomstig van minimaal 50 jaar oude wijnranken (Vieilles Vignes) aangeplant op de Lieu-dit Sand. Dit is een bijzonder terroir nabij Ammerschwihr, waarvan de bodem voornamelijk bestaat uit zand. Het levert een mooie geconcentreerde droge Pinot Blanc op met aroma’s van Acacia bloemen, peren en citrusfruit. De jaargang 2013 is met slechts 1,5 gram restsuiker mooi droog.

Riesling Grand Cru Eichberg 2014, Elzas
Deze Riesling Grand Cru Eichberg van Paul Schneider is een zeer droge Riesling met prachtige zuren. De wijn is nog jong en heeft nu een fris karakter met een mooie fruit expressie van citrus en appel. Naarmate de wijn ouder wordt ontpopt zich een zeer complex mineraal karakter en meer tonen van tropisch fruit.

Achterhoekse oorsprong, Solaris op Holt, 2011
Deze Solaris op hout is gemaakt van alleen de beste druiven en heeft negen maanden op houten fusten gerijpt. De exotische aroma’s in combinatie met de finesses van het Frans eikenhout maken de wijn bijzonder geschikt bij zalm, gekruide gerechten en fijne kazen. Een warme, stevige wijn die op een zwoele avond niet misstaat.

RODE WIJNEN
Corette Pinot Noir, 2015 Vin de France
Om extra smaak- en kleurstoffen te halen uit de druivenschillen, wordt de most eerst een aantal dagen ingeweekt met de schillen en daarna op koele temperatuur vergist. 25% van de wijn wordt zes tot negen maanden opgevoed op eikenhouten vaten. Dit zorgt voor extra complexiteit. Deze wijn heeft een prachtige diepe kleur, veel donkerder dan je van een Pinot Noir verwacht. Aroma’s van rood fruit zoals frambozen en aardbeien en zoete specerijen zoals kaneel. De wijn heeft veel body, maar is toch rond en fris. Een elegante en toegankelijke wijn. Een echte aanrader!

Corette Merlot, Pays d’Oc
Klassieke Bordeaux vinificatie: lange inweking van de druivenschillen en een deel van de wijn wordt zes tot negen maanden opgevoed op eikenhouten vaten. Deze Merlot heeft een prachtig donkerrode kleur en geeft aroma’s van zwart fruit, zoals bramen en zwarte bessen gecombineerd met zoete specerijen als kaneel en kruiden als tijm. Een heerlijke volle ronde wijn, rijk en fluwelig zacht. Zeer toegankelijke wijn met body.

HAPAS
Mini vitello tonato
Pinchos Jamon Iberico
Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam
Lepelhap eendenborstfilet met een mangochutney op een bedje van babysla
Met geitenkaas en De Wiersse honing gevulde mini paprika’s met walnoot en rucolacress

Schrijf een review

Login om een review te schrijven

Festivals

Er zijn nog geen toekomstige festivals bekend.

© FoodtruckSpottersOntbreken gegevens of kan er iets beter? Neem contact met ons op!

FacebookInstagramTwitter

FoodtruckSpotters
Foodtruck
Spotters