Koffietrucks steeds prominenter aanwezig

Koffietrucks steeds prominenter aanwezig - FoodtruckSpotters.nl

Het oerhollandse bakkie pleur is in Nederland een serieuze aangelegenheid geworden. Uit onderzoek van The Atlantic, een Amerikaans magazine, is gebleken dat wij Nederlanders de meeste koffie drinken van alle landen ter wereld. Gemiddeld wel zo’n 2,4 bakjes per dag! En dit is slechts een gemiddelde en zijn er in Nederland veel gebruikers die veel meer koffie op een dag drinken. Ik beken dat ik sinds de geboorte van onze eigen kleine spotter hier dan ook ruim overheen kom. Mijn ultieme droom zou dan ook een mobiele koffietruck met barista zijn die mij de hele dag zou volgen en waar nodig mij van echt goede koffie voorziet. Dat koffie dus een product is wat het goed doet zie je dan ook terug in het aantal groeiende koffietrucks. Zowel op foodfestivals als bij grote bedrijven zie je deze mobiele koffiebars en koffietrucks steeds prominenter aanwezig.

Je moet óf heel goed zijn, óf iets nieuws doen

Op Foodtruckspotters, een website met als doel een overzicht te creëren in het aanbod van foodtrucks, is te zien dat het gros van het aanbod bestaat uit koffietrucks. Inmiddels zijn er dus zo enorm veel mobiele koffietrucks dat je creatief moet zijn om nog op te vallen. Je moet óf heel goed zijn, óf iets nieuws doen. De consument is kritischer geworden. Een gewoon bakje koffie alleen voldoet altijd niet meer. Belangrijk dus om op de hoogte te blijven van de nieuwste koffietrends, de beste gebrande bonen en nog belangrijker: een Barista die zijn vak verstaat en zelf ook liefde heeft voor het product.

Koffietrucks met meer dan alleen koffie

Eerder schreven wij het al, je moet of heel goed zijn, of iets nieuws doen. In dit geval gaat het om meer kunnen aanbieden dan alleen een kop koffie. Een kleine selectie van koffietrucks die net dat beetje meer aanbieden dan alleen koffie:

Barefoot Coffee

Barefoot Coffee truckBarefoot Coffee ownerHomemade lemonade van Barefoot CoffeeMaking the coffee

Barefoot Coffee valt op door zijn smaakvolle houten koffiebar op wielen. Ze vallen op door hun beleving! Als je deze wagen ziet dan kan het niet anders dan dat je aangetrokken word door de zen uitstraling die deze wagen heeft.

Barefoot Coffee is ontstaan uit een periode van reisgenot, waar de rijke indrukken van onbekende plaatsen, andere levensstijlen en rust zich hebben gevormd tot deze BAREFOOT sfeer. Het heeft ook de levenswijze en gedachtegoed van de eigenaars Isaac en Heidi bewust en onbewust beïnvloed en dit positieve gevoel willen ze graag delen. Hun manier van reizen met busjes, mini campers of te voet en de ontmoetingen met nieuwe mensen houden zij graag levendig in hun leven. De speciale koffie momentjes, op een zonnig strand, een koude grijze wintermiddag, in een lokale bar, in de vroege morgen met een percolator op een klif aan zee en eindeloos meer van deze momenten, heeft hen gemotiveerd om dat voor ieder ander ook aan te kunnen bijdragen.

Bitter & Real

Bitter and RealZonnepanelenSweetsKoffie

In deze third wave koffiebar Bitter & Real op wielen van Minos en Laura staat een waanzinnige espressomachine, waarop kick ass espressos, cortados, cappuccinos etc worden gezet. Ze werken met hoogwaardige koffie die ze zelf branden en gebruiken verder vooral lokale en biologische producten, vaak zelfs producten uit eigen moestuin!
Naast koffie hebben ze ook thee, warme choco, hebben ze een tap met ijsthee en limonade en ook craft beer! Én als klap op de vuurpijl bakken ze verse zoetigheden in het keukentje!

Maar wat deze koffiebar op wielen echt bijzonder maakt zijn de 12 m² zonnepanelen op het dak! Deze elektrisch aangedreven gepimpte oude roestbak kan zo geruisloos voorbijzoeven op de snelweg met maximaal 95 km/h. Ze hebben geen krachtstroom nodig op een een evenement. Die hebben ze zelf!

Dikke Bertha - Koffie op Kolen

GeheelOwnersWorking

Dikke Bertha is een victoriaans ogend, op steenkolen gestookt espressoapparaat. Haar koffiemachinisten Bastian en Michel, ook wel de langzame mannen genoemd, nemen je mee naar de tijd van de industriële revolutie. Toen roetwolken de zon verduisterden en de mannen van staal waren.
Koffie was het zwarte goud, en dat stroomt nog steeds uit Dikke Bertha.

Of nou met stoomgeschuimde melk versneden tot cappuccino, of puur en eerlijk als espresso geserveerd – Bertha’s koffie is een hele ervaring.
Wie zin in zoet heeft geniet van de verrukkelijke Brownies, gebakken door Tante Bertha persoonlijk.
Desgewenst brouwen de koffiemachinisten ook carajillo: een sterke koffie met een flinke scheut spaanse brandewijn.

Koffieshop August

koffieshop augustOwnersSetupCoffee in progress

Koffieshop August is een samenkomst van een oldtimer Mercedes die jaren dienst heeft gedaan bij de Freiwillige Feuerwehr in Duitsland, een Fiorenzato Ducale espressomachine met Fairchain bonen van Moyee en drie vrienden; Tom, Joost en Eltjo. De ideale mix van kwaliteit, duurzaamheid en gezelligheid staat bij hun centraal. Zij willen enerzijds een authentieke espresso-ervaring bieden door op iedere locatie een gezellig knus koffiehoekje in te richten, gecombineerd met een muziekje uit eigen platencollectie. Tegelijkertijd willen ze tegen de huidige koffiecultuur indruisen door radicaal goede espresso’s en cappuccino’s te maken met echt een eerlijk verhaal!

De basis van deze set-up wordt gevormd door een Mercedes Brandweer uit 1971 met op het dak een podium voor publiek en artiesten met als ereplaats Radio de koperen hond: De live radio-uitzending wordt geregisseerd vanuit een klassieke brandweeraanhanger, alwaar de mannetjes van de radio huisvesten. Zoals op een regulier radiostation is er ruimte voor interviews en items en worden de eerdergenoemde showcases begeleid.
Als het tijd is voor feest, en dat is het wat Koffieshop August betreft eigenlijk altijd, verschijnen de Dj’s achter de dj-booth om het feest van fijne klanken te voorzien. Radio de Koperen Hond, niet op AM, niet op FM, alleen maar LIVE.

Jouw ervaring delen over een koffietruck? Bezoek ons op foodtruckspotters en laat jouw review achter! Like ook onze facebookpagina om op de hoogte te blijven van de leukste foodfestivals en foodtrucks bij jou in de buurt!

© FoodtruckSpottersOntbreken gegevens of kan er iets beter? Neem contact met ons op!

FacebookInstagramTwitter

FoodtruckSpotters
Foodtruck
Spotters