L'Arte Della Pizza

Pizza / Italiaans

Het verhaal van L’Arte Della Pizza:
"Al jaren droomde ik daarvan…

Wekelijks bakte ik een pizza. Zoals bijna iedereen begonnen met de “kant en klaar” pakken voor de pizzabodem. Daarna vele verschillende recepten voor een zelfgemaakte bodem uitgeprobeerd, heerlijk beleggen met alles wat je lekker vindt en dan 3 kwartier in de oven. Later ben ik gaan bakken in de open haard, de baktijd werd daarmee flink ingekort. Binnen 10 minuten had ik een pizza, maar vaak de bodem te zwart en hetgeen erop lag nog te rauw. Maar… hoe goed ik mijn best ook deed… het was geen pizza zoals je in een goed Italiaans restaurant kunt eten.

Door een TV uitzending wist ik van het bestaan van een heuse pizzaschool. Ik ben gaan “google-en” en heb heel wat pizzascholen gevonden, voornamelijk in Italië. Maar dan de stap hè…

Toch, na twee jaar twijfelen heb ik het gewaagd: ik heb mij aangemeld bij een pizzaschool, niet in Italië maar in Zwitserland in Urtenen vlakbij Bern. Waarom niet in Italië…? Nou gewoon omdat ik geen Italiaans spreek. Deze pizzaschool in Zwitserland was aangesloten bij de Scuola Italiana Pizzaioli een officieel geregistreerde Italiaanse pizzaschool, maar bij deze school kon je wel in de Duitse taal les volgen.

Eenmaal ingeschreven voor de uitgebreide cursus tot (gediplomeerd) pizzabakker, was het drie weken zwoegen, deeg maken, kneden, pizza’s vormen, beleggen, bakken en proeven, elke dag weer tot ik de techniek onder de knie had en uiteindelijk op de examendag 17 pizza’s binnen 30 minuten kon bereiden.

Met dit resultaat was ik meer dan geslaagd. Nog met het zweet op mijn rug kreeg ik mijn diploma overhandigd. Hiermee ben ik een echte Pizzaiolo.

Ik ken nu het geheim … de kunst van het pizzabakken.

Vandaar de naam: l’Arte della Pizza"

Sinds maart 2015 is er de mobiele pizzakeuken, een Vespa-Piaggio Ape 400 Classic. "schattig’ zou je hem willen omschrijven en doet zijn werk goed. In 2016 is daar nog een grotere broer bijgekomen: Mercedes Vario. Pizza vanuit prachtige trucks!

Menu

Margherita: tomatensaus + mozzarella

Prosciutto e Funghi: tomatensaus + mozzarella + ham + champignons

Capricciosa:
tomatensaus + mozzarella + ham + champignons + artisjok + zwarte olijven

4 Stagioni: tomatensaus + mozzarella + ham + champignons + artisjok + paprika + zwarte olijven

Hawai: tomatensaus + mozzarella + ham + ananas

Salame: tomatensaus + mozzarella + salami + paprika + zwarte olijven

Piccante: tomatensaus + mozzarella + pikante worst + groene pepers + zwarte olijven

Salsiccia: tomatensaus + mozzarella + verse worst + spinazie + pecorino + knoflook

Amatriciana:
tomatensaus + pancetta(spek) + pecorino

Tonno: tomatensaus + mozzarella + tonijn + ui + kappertjes

Frutti di Mare: tomatensaus + mozzarella + artisjok + zeevruchten

Gamberetti: tomatensaus + mozarella + garnalen + knoflook

Siciliana: tomatensaus + mozzarella + ansjovis + kappertjes + zwarte olijven

Formaggi: tomatensaus + mozzarella + gorgonzola + grana padano + zwarte olijven

Arte della Pizza: tomatensaus + mozzarella + spek + geitenkaas + spinazie + pijnboompitten

Mediterranea: tomatensaus + mozzarella + cherry tomaten + rucola + rauwe ham + pecorino

Vegetariana: tomatensaus + mozzarella + artisjok + cherry tomaten + paprika + zwarte olijven

Pulcinella (Bianca): ricotta met peper en olijfolie + cherry tomaten + basilicum

La Pizza Dolce (zoet): zoete ricotta + peer + honing + walnoten



Tiramisu… als dessertje !!!

Schrijf een review

Login om een review te schrijven

Festivals

Er zijn nog geen toekomstige festivals bekend.

© FoodtruckSpottersOntbreken gegevens of kan er iets beter? Neem contact met ons op!

FacebookInstagramTwitter

FoodtruckSpotters
Foodtruck
Spotters