Hou je een gaatje over voor het toetje?

Hou je een gaatje over voor het toetje? - FoodtruckSpotters.nl

Op 30 juli was het National Cheesecake Day! Een speciale dag om een bijzonder toetje in de spotlight te zetten dus. We gaan even 4000 jaar terug naar de Griekse oudheid. Op Samos werd daar de eerste kaastaart gemaakt. Zij beschouwden de cheesecake als een energierijke lekkernij die om die reden vaak aan Griekse atleten werd gegeven. Daarnaast werd de taart ook bij bruiloften gegeten, simpelweg omdat de ingrediënten lekker makkelijk waren. De romige smaak die wij zo lekker vinden aan de New York cheesecake is per ongeluk ontstaan toen in 1872 een boer uit New York in plaats van Franse kaas een veel softere, romigere kaas maakte. Je zou dus kunnen zeggen dat de cheesecake uit Griekenland komt, maar de meest populaire variant die wij vandaag de dag eten niet had kunnen bestaan zonder de uitvinding van deze romige kaas in New York. Vandaar ook ‘New York cheesecake’. Hoog tijd dus om Toetjes in de spotlight te zetten!

toetje

Hou een gaatje over voor een Toetje!

Wist je dat we het woord ‘toetje’ aan Mona te danken hebben? Voordat zij in 1973 met een tv-reclame kwamen genaamd: ‘Doe eens eens Mona toetje na’ heette een toetje nog nagerecht, toespijs of dessert. Elk jaar gaan er 155 miljoen toetjes over de toonbank en daarmee zijn Nederlanders de grootste zuiveleters ter wereld.

Dat we dus steeds meer zin hebben in iets zoets na onze maaltijd is iets wat ook menig foodtruck is opgevallen. Naast het standaard aanbod zie je ook vaker een toetje tussen het aanbod staan. Goed nieuws dus voor de zoetekauwen onder ons!

Wij hebben hieronder een aantal foodtrucks voor je verzameld waar je kunt genieten van iets zoets!

Full of Crêpe

full of crepe overzichtmakingoffAanbod

Zeg nu zelf, de naam alleen al is geweldig! Drie gasten met iets te veel tijd, torenhoge ambities, liefde voor eten en flauwe humor. Gooi het bij elkaar en je krijgt Full of Crêpe. Overheerlijke crêpes, geheel volgens eigen recept, geserveerd met een gezonde dosis flauwe humor. Full of Crêpe is het bastaardzoontje van Jasper, Jasper en Sjoerd. Samen slijpen zij de spatels en kom je ze misschien binnenkort tegen op jouw favoriete foodfestival!

Daddy Donut

Daddy Donut TruckAanbodDaddyDonutMonstershake

Met een caravan die er zelf uit ziet als een heerlijke donut loopt het water je al in de mond. Regel maar alvast een bezoek aan de tandarts want deze donuts wil je allemaal proberen! Daddy Donut is een foodtruck van eigenaars Pepijn en Tim die de klassieke donut in een nieuw jasje steekt. Donuts die ter plekke vers worden gemaakt met zoete en hartige! toppings. DO NUT worry, take a donut from Daddy Donut!

De Melkbus

Foodtruckaanbodeigenaarsaanbod 2

De Melkbus is het idee van de twee boerenzonen Robert en Wout. De melk die gebruikt wordt voor de producten die vanuit de Melkbus geserveerd worden is afkomstig van de boerenbedrijven van het ouderlijke huis. Het unieke van de melk is dat deze niet is bewerkt in zuivelfabrieken, hierdoor is de rijke smaak van pure melk bewaard gebleven. En dat proef je! Echte boerenyoghurt met creatieve toppings, (warme) vanille of smoothies. Wij zouden willen dat we dit konden herkauwen!

Madame Cocos

truckaanbodgehele truckThuis bakken

De heerlijke geuren van versgebakken kokosballetjes ruik je al van ver. Een heerlijke zoete afsluiter of tussendoortje bij Madame Cocos. Je kunt o.a. genieten van de smaken: Naturel, Gember/Peper, Speculaas, Witte Chocolade, Pure Chocolade of Rum Rozijnen. Nog leuker, je kunt het deeg hier ook kopen en ze thuis zelf bakken! Dus mocht je alsnog vergeten zijn een gaatje over te houden, dan probeer je ze toch gewoon thuis voor als je weer iets meer ruimte hebt!

Jouw ervaring delen over bij welke Foodtruck je de lekkerste toetjes kunt eten? Bezoek ons op foodtruckspotters en laat jouw review achter! Like ook onze facebookpagina om op de hoogte te blijven van de leukste foodfestivals en foodtrucks bij jou in de buurt!

© FoodtruckSpottersOntbreken gegevens of kan er iets beter? Neem contact met ons op!

FacebookInstagramTwitter

FoodtruckSpotters
Foodtruck
Spotters