5 x bijzondere pannenkoekentrucks op nationale pannenkoekendag

5 x bijzondere pannenkoekentrucks op nationale pannenkoekendag - FoodtruckSpotters.nl

Het is vandaag nationale pannenkoekendag 2018! Alle reden voor een feestje en om een aantal bijzondere pannenkoekentrucks voor te stellen. Op nationale pannenkoekendag bakken basisschoolleerlingen door heel het land pannenkoeken voor ouderen in de buurt. Gewoon, omdat opa’s en oma’s best wel eens in het zonnetje gezet mogen worden. Omdat wij dit zelf ook een goed excuus vinden om pannenkoeken te eten vieren wij dit gezellig mee. Wat is jouw favoriete pannenkoek?

Pannenkoek of crêpe, het verschil

Pannenkoeken en crêpes zijn beide pannenkoeksoorten. Het verschil zit in de grootte en de dikte, maar ook in de vulling en het beleg. De crêpe is de dunne variant en een stuk kleiner dan de gewone pannenkoek. In Frankrijk is de crêpe vooral bekend als dessert. Na het bakken, wordt de crêpe belegd met (meestal) iets zoets en vervolgens in drieën gevouwen. Een pannenkoek is dikker en groter dan een crêpe en is de enige variant waarbij de vulling, zoals spek of appel, meegebakken kan worden. Krijg je nu ook zin in deze lekkernijen maar mislukken ze bij jou altijd? Deze 5 bijzondere foodtrucks helpen jou maar wat graag om jouw buikje te vullen met de lekkerste, mooiste of speciale variant op de traditionele pannenkoek!:

Rolled

Barefoot Coffee truck©rolled assortiment©Rolled assortiment

Wij krijgen spontaan trek in pannenkoeken als we de truck zien van Rolled want wat
valt deze opgerolde pannenkoek truck lekker op! Hier rollen ze alles in een pannenkoek. “Serieus alles?!” NEE, ALLICHT NIET… Wel rollen ze de meest verrassende combinaties en ingrediënten die je niet direct in een pannenkoek verwacht. Zij spelen volop met mooie en, daar waar mogelijk, regionale en lokale ingrediënten & elementen. Dit maakt de Rolled pannenkoek buitengewoon bijzonder.

Oerflappe

Oerflappeassortiment oerflappeAssortiment oerflappe

Een indiaanse pannenkoek? Jazeker! Bij Oerflappe verkopen ze vanuit deze rollende keuken “oerflappen”, een opgevouwen, ter plekke gebakken, pittig Indiaas pannenkoekbroodje van speltbloem, gevuld met een knapperige salade van courgettie, tomaatjes en superdunne wortelsliertjes, plus naar keuze linzenpuree (Dahl) of hummus met chutney of guacamole of vega shoarma gemaakt van peulvruchten. De gerechten zijn uitsluitend vegetarisch / veganistisch en staan voor puur, gezond, gemakkelijk en snel. Het merendeel van de ingrediënten betrekken zij van bewust-telende boeren en tuinders.

Spelty

GeheelAanbod Speltyaanbod spelty

Dat een pannenkoek ook wat gezonder kan kun je proeven bij Spelty . Een gezonde pannenkoek eten zonder schuldgevoel achteraf! Een Healthy Spelty PUUR Pannenkoek gemaakt van biologisch speltmeel van een ambachtelijk korenmolenaars gilde. Spelt zit namelijk boordevol goede bouwstoffen. Ook qua beleg kiest Spelty voor de gezondere variant zoals een pannenkoek met verse Hollandse aardbeien, fairglobe bananen, rietsuiker stroop, fairtrade chocolade maar ook hartig belegde pannenkoeken staan op het menu zoals een pannenkoek met rucola, geitenkaas, walnoten en honing.

Crêpes BuBu

crepes bubuAanbod crepes bubu

Crêpes BuBu heeft misschien mierzoet als uitstraling maar veel meer keuze dan alleen zoet. Crêpes BuBu wil echter niet alleen hun klanten met biologische, versgebakken en hemels lekkere crêpes blij maken, maar zorgen daarnaast ook voor een zeer ruim aanbod aan toppings. Zo zit er altijd wel iets naar jouw smaak tussen!

Tante Ans

tante ansAanbod tante ans

Last but not least: Pannenkoeken zonder fratsen! Tante Ans bakt met liefde en plezier pannenkoeken uit deze ludieke roze caravan. Gewoon zoals pannenkoeken horen te zijn. Tante gebruikt zoveel mogelijk biologische/fairtrade producten. Ook hebben ze vrolijk gekleurde lollies en kleurstokken die heel erg niet bio zijn. Tevens schenkt tante ouderwetse opgiet koffie/ thee en sapjes. Het complete pannenkoekenplaatje met vooral veel leuke aandacht voor kinderen!!

Nog steeds trek in pannenkoeken of weet je zelf een Foodtruck met de lekkerste pannenkoeken? Bezoek ons op foodtruckspotters en laat jouw review achter! Like ook onze facebookpagina om op de hoogte te blijven van de leukste foodfestivals en foodtrucks bij jou in de buurt!

© FoodtruckSpottersOntbreken gegevens of kan er iets beter? Neem contact met ons op!

FacebookInstagramTwitter

FoodtruckSpotters
Foodtruck
Spotters