3 bijzondere ijsjes in de spotlight

3 bijzondere ijsjes in de spotlight - FoodtruckSpotters.nl

Eindelijk is daar weer even de zomer! Iets wat voor veel mensen gelijk staat aan: Ijsjes! Wij zijn er gek op! Wat ons betreft kan ijs altijd: zomer, lente, herfst en ook in de winter. Van waterijs, softijs met discodip tot het klassieke bolletje gelato. Smeltend geluk op een stokje of in een bakje. Een trend die wij gespot hebben zijn de zelfgemaakte ijsjes, verantwoord maar ook nog eens lekker vol met fruit. Of wat dacht je van Moleculaire nitro ijsjes! En ijsjes zijn echt niet alleen maar een feestje voor kinderen, ook volwassenen kunnen genieten van heerlijke booze ijsjes. Dus zie je het ijs al smelten voor je een keuze hebt kunnen maken? Bij de ijsjes bij de volgende trucks zit je altijd goed met je keuze!

 © DariaKhoroshavina

Yoghurt Barn

 © Yoghurt Barn Truck
 © Frozen-yoghurt
Voor een Frozen Yoghurt van Yoghurt Barn hou ik altijd op festivals wat ruimte over in mijn buik. Ze zijn namelijk het bewijs dat je met yoghurt alle kanten op kan: zonder schuldgevoel snoep ik dit op en het laat bij mij als het op is een glimlach achter op mijn gezicht.

Oprichters Wouter en Esther kwamen eind 2011 met een vakantieideetje thuis. Als frozen yoghurt in Spanje zo goed werkt en wij Nederlanders de meeste zuivel ter wereld eten. Waarom heeft niemand eerder yoghurt buitenshuis gebracht?! Zo is het begonnen en zijn ze naast hun banen als marketing directeur en fysiotherapeut begonnen met het ontwikkelen van wat toen ToYoGo als projectnaam had. Nog geen jaar later stond er Yoghurt Barn Neude! Zonder enige ervaring in de horeca, of gevoel voor koken, maar met passie voor wat er allemaal kan met yoghurt, zijn ze dit avontuur aangegaan. En met inmiddels 12 locaties en een opvallende foodtruck kun je wel stellen dat dit een succes is. 1 van deze fantastische producten zijn de Frozen Yoghurt specials: De Lemon Meringue met bastogne, lemon curd en merinque. Of sluit je ogen en waan je op een tropisch eiland met de Tropical Surprise met kiwi, groene appelsiroop, kokos, ananas en tijm. Of is de Funky Monkey met banaan, karamelsiroop, pecan en braam jouw guilty pleasure? Inderdaad Loei Lekker!

Lickm - Meisjes met ijsjes

 © Lickm-meisjesmetijsjes
 © Lickm - aanbod
Mijn eerste kennismaking met Lickm was tijdens het foodfestival Foodstock waar ik twijfelde of ik voor een gin tonic zou gaan of voor een ijsje. Toen kreeg ik de ijsjes van Lickm in mijn vizier, waaronder een ijsje gemaakt van gin tonic & rabarber: de Boozy! Geweldig! Met 4,7% alcohol moet je natuurlijk wel 18+ zijn om dit ijsje te kunnen proberen maar mocht je de kans krijgen dan zou ik deze zeker aanraden. Na haar deelname aan Masterchef Holland 2014 is eigenaresse Celine haar food droom gaan waarmaken. In 2015 is haar concept ‘Lickm’ on the road gegaan.
Vanuit een prachtige vintage ijstruck verkopen de ‘Meisjes met ijsjes’ zelfgemaakte fruitijsjes in bijzondere smaken.

Met een super hoge concentratie fruit zijn deze ijsjes zeker niet te vergelijken met een raketje, deze ijsjes zijn super vol van smaak en ook nog eens heel verantwoord door het zeer beperkte gebruik van suiker.

De ‘Meisjes met ijsjes’ zijn ook helemaal over the top vol met kleurrijke glitters gekleed om de zoete beleving af te maken. Alle ijsjes zijn hier zelfgemaakt en dat proef je. Ze smaken net zo lekker als dat ze er uit zien en zijn lekker verfrissend. Inmiddels is mijn doel om alle smaken te proberen. De Thaise Tom Ka, Manog Lassi, Framboos/Lychee, Pure Chocolade en nog zo veel meer keuze in bijzondere smaken. Want to Lickm?!

Lekkernijs

 © Lekkernijs

Lekkernijs biedt met haar mobiele units een unieke ijsbeleving aan door het land. De ijskoude vloeibare stikstof zorgt voor een verrassend spektakel en tegelijk draaien ze à la minute verfrissende smaakcombinaties om tot zijdezachte Nitro Sorbets & Frozen Cocktail Sorbets.

De bedenker en eigenaresse Babette wordt net zoals velen blij van ijs alleen miste ze wat uitdaging in smaak en presentatie. Na veel onderzoek en uitproberen kwam ze erachter dat het allerlekkerste ijs zo vers mogelijk is en zodoende ontdekte ze de wereld van vloeibaar stikstof. Zo is Lekkernijs ontstaan.

De smaakcombinaties van Lekkernijs zijn met de beste ingrediënten bereidt en door minder toegevoegde suikers en geen kunstmatige kleur- & geurstoffen toe te voegen weten ze een zijdezacht, vers en puur ijsje aan te bieden. De nitro sorbets hebben o.a. de bijzondere smaken: Framboos/rabarber, avocado/citroen, abrikoos met peper en nog zo veel meer! Een alcoholische twist? Dat kan! Sorbets gecombineerd met Gin, Vodka, Grand Marnier, Amaretto, Hugo of Cava bijvoorbeeld. “Gun je smaakpapillen een ruimtereis!” - Lekkernijs.

Jouw ervaring delen over waar je de lekkerste ijsjes on the road kunt eten? Bezoek ons op foodtruckspotters en laat jouw review achter! Like ook onze facebookpagina om op de hoogte te blijven van de leukste foodfestivals en foodtrucks bij jou in de buurt!

© FoodtruckSpottersOntbreken gegevens of kan er iets beter? Neem contact met ons op!

FacebookInstagramTwitter

FoodtruckSpotters
Foodtruck
Spotters